vrijdag 16 maart 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
Ik heb , vorige week,  al een beknopt verslag van de afdelingsvergadering geplaatst maar wanneer ik het nog eens terug lees, denk ik waarom zijn er zaken teruggedraaid?
De inkorfbeperking is er nooit gekomen maar wij hadden wel de 25/35 regel. Bij de oude duiven moest je er één van de bovenste 25 en bij de jongen één van bovenste 35 draaien voor het onaangewezen kampioenschap…..gewoon weg gestemd!!! Prima hoor, heb jaren lang mijn best gedaan om er alle weken 25 uit te zoeken, die ik als eerste aangaf en kon wel eens gniffelen wanneer iemand zijn 96e of 73e voorop draaide, het is mij zelf ook wel eens overkomen maar vaak draaide ik er rap één achteraan van de eerste 25.  Het is niet meer, heeft de vergadering zitten slapen, komt dit uit de koker van de grote jongens?  Bij het niet akkoord gaan van het verleggen van de Noord-Zuidlijn, kan ik mij helemaal vinden maar dat heb ik op mijn blog al eerder aangegeven, hopelijk blijft de totaal uitslag in leven.  Alle africhtingen van de jonge duiven zijn met het aangenomen programma midweeks, voor de werkende man een crime, maar eens kijken of we in de club met een paar fanatiekelingen zelf wat kunnen organiseren en anders maar met de fondmannen op een zondag africhting meegeven. Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat vorig jaar de animo voor de africhtingen dramatisch was, ze waren ziek of misselijk, geen tijd, nog niet klaar en toen de meeste uiteindelijk dachten ‘nu moeten ze wel mee’, werden ze door een lossingscommissie die even de kluts kwijt was, in de regen met 90 kilometer slecht zicht (door motregen en heiigheid)  gelost.  Resultaat de meeste waren meer dan 30 %  kwijt.  Ik zie het maar als leermoment want ik ga dit jaar mijn jonge duiven anders begeleiden en eerder en vaker africhten. Bij een ‘dwaling’ ben ik ook de pineut maar wanneer je ze een gedegen opleiding hebt gegeven en ze er een paar keer goed aan hebben moeten trekken (zoeken) en ze druppelen in de loop van de dag binnen, hebben ze wel een betere basis wanneer ze de 1e vlucht totaal worden gelost.

Inmiddels zit het hok voor de 1e tour ‘vol’ en daar moet ik eigenlijk een beetje bij huiveren. Veel te veel, er gaat er nog 1 naar de verkoop en een 4 tal naar een OLR, dat scheelt gelijk 10 % hokbezetting.  De klep wordt rond  9.30 uur geopend en rond 14.00 uur gaat de fluit en vul ik de bak met voer, met een goed uurtje moet het op zijn en anders wordt het verwijderd. Volgende week wordt de hele ploeg gevaccineerd en houden we de vinger aan de pols.  Eind mei gaat de zweep er over en zal ik het voer lichter maken en wanneer ze dan wegtrekken, gaan we gelijk beginnen met africhten.
De oude duiven zijn nog wat nerveus en neem ik wat voer betreft stevig terug.  Vorige week zondag zijn ze gevaccineerd tegen Paramixo. (Bij de club uit Beverwijk kwam Hans van der Sluis en dat scheelde mij een ritje naar Breukelen.)  Nog nooit heb ik een terugval van het enten gezien of opgemerkt en zo ook deze keer niet. De doffers trainen om 8.30 uur en de duivinnen om 17.00 uur en komt het een keertje niet uit dan doe ik het anders, de maand april moeten ze  alleen maar gezond zijn/blijven en ritme opdoen meer niet. De jonge duiven gaan er om 9.30 uur uit en met dat mooie weer, was  ik regelmatig buiten aan het werk en zag groepjes duiven overkomen, de noord in, waar goed gang op zat, duidelijk duiven die in Heemskerk gelost waren voor een trainingsvluchtje. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is, deze liefhebbers hebben er de tijd voor en willen er in april staan, prachtig toch……………In Belgie zijn ze gewend half maart al te beginnen maar door de omstandigheden zijn  voor 2e keer alle vluchten gecanceld.   Ons staat dit weekend een koude oosten wind te wachten, mooie gelegenheid naar Heemskerk af te reizen….waarom…..
Zondag de DUIVENMARKT in HEEMSKERK.  Verkoop van een 25 tal speenklare jonge duiven, dierenspeciaalzaak van Someren opent zijn deuren, heeft zijn magazijn stampvol gezet met voer met voor de zondag speciale actie prijzen. De koffie staat klaar!
                                   DUIVENMARKT in Heemskerk
 
P.V. Heemskerk organiseert zondag 18 maart van 9.00-13.00 uur haar jaarlijkse “DUIVENMARKT” Iedereen is van harte welkom om een duifje, duivenmanden, broedschotels of andere producten te kopen of te verkopen tevens zal de heer Sergio Ferreira  aanwezig zijn om informatie te verstrekken over de O.L.R. Algarve Great Derby



Om10.30 uur zullen er een 24 tal jonge duiven per opbod verkocht worden, deze jonge duiven en een enkele bon zijn van de liefhebbers uit Heemskerk. ( de opbrengst is voor de prijzenpot van de jonge duivencompetitie van P.V. Heemskerk)  Voor U een uitgelezen kans om een prachtig jong of bon op de kop te tikken.
Op loopafstand is dierenspeciaalzaak Van Someren die van 10.00-14.00uur geopend zal zijn, de specialist voor al uw duivenvoeders!
Er is voldoende parkeer gelegenheid en de koffie staat klaar. U kunt ons vinden op de lijnbaan 93 te  Heemskerk.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G Weel 06-41602611 of C Weel 0251-241738


* o.a. duiven van Jan Vogelzang, Peter Beentjes, Gerrit de Boer & Sanne, Comb. van der Aar, Gert Twaalfhoven, Max van Delden, Wim Geerlofs, Harrie Dokter (2 duiven), Comb Siem en Tom Durge, Comb Weel (bon), Gerrie Lotterman, Piet van Hoolwerff, Henk Beentjes, Jos Nijman. Peter Nijman bon 4e broed kweekhok. Hans Baltus, Piet Baltus, Henk Beentjes, Nico van Duivenvoorde, George van Brienen, Gerard Weel, Dirk Ebbers, Jaap Teeling, Henk Brondijk. 
 



 


 


 





 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel